Aksaray GTOS terapi
GTOS Therapy, tüm yumuşak dokuda (kas, tendon, fasya, ligament vb.) oluşan, akut (ani ve şiddetli) veya kronik (yerleşmiş, sürekli), şiddetli ağrı, his, güç kaybı ve hareket kısıtlamalarına neden olan Ağrı-Spazm-Ağrı sürekli sinirsel kitlenmelerini anında ve kalıcı olarak çözen neuromuscular bir terapi yöntemidir.
Gtos terapi nedir?
GTOS Therapy sistemi, özel uzmanlarınca, özgün patentli bir cihazla ve deri altına girmeden uygulanan bir manuel teknikdir. Ameliyat, iğne, ilaç ışın elektrik vb. kullanmadığı için bir masajdan bile daha az risk taşımaktadır. Bu sebeble birkaç kez ameliyat geçirmiş kronik vakalardan, ambulansla taşınacak kadar ağır akut vakalara, tansiyon, şeker hastası yaşlıdan 9 aylık hamile bayanlara kadar herkese uygulanabilmektedir. GT ağrı okulu (kaldırma teknikleri, duruş ve bunun gibi biyomekanik düzeltmelerin verildiği uygulamalı ders) ile kalıcılık sağlanmaktadır. GTOS Therapy 1-3 saat süren tek bir terapi seansı kadar hızlı ve ekonomikdir.
Gelişim süreci nedir?
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Egzersiz Fizyolojisi Enstitüsü kurucularından Dr. Çetin Gürses’in geliştirdiği “GTOS Therapy” sayesinde, ağrılardan, benzerleri ABD’de yaklaşık 200 bin tıp profesyonelinin uyguladığı manuel terapilerden farklı 1-3 saat süren tek seansta kurtulmak mümkün olmuştur.
Dr. Çetin Gürses tarafından 1991 den beri 7000 ni aşkın ağır vaka üzerinde yapılan başarılı uygulamalarla geliştirilen GTOS Therapy sistemi Amerikan , AB ve Türk patent ofislerince bir buluş olarak onaylandı. GTOS Therapy, Dr. Gürses’in daha önce onaylanmış 4 buluşundan sonuncusu. Üstelik bu yeni terapiyi inceleyen Boston Üniversitesi Nöroloji Bilimleri Bölüm Başkanı ve Amerika Ağrı Yönetimi Akademisi (AAPM) Diplomatı Prof. Dr. R. Whitney Powers’ın verdiği raporda GTOS Therapy’yi “Diğer Tedavilere Alternatif Olacak 21.yüzyılın Tedavisi” olarak nitelendirmiştir..
Terapi, kontrol grup dizaynı kullanılarak elde edilecek uygun bilimsel data desteği ile 21. Yüzyılın ana modeli olabilecek, kendine özgü ve gerçekten çok düşük maliyetli, alternatif bir terapi protokolü önermektedir.
Prof.Dr.Whitney R.Powers
(Emeritus Profesör Anatomi, Nörobiyoloji ve Sağlık Bilimleri Boston Üniversitesi / ABD)
Kalıcı bir çözüm müdür?
Kalıcı bir çözümdür; GTOS Therapy uygulanan hastalar Amerikan Tabibler Birliği (AMA) Tedavi Protokolü 4.0 ve GT Post Testlerinden başarı ile geçtikten sonra sağlıklı bir insan formuna gelirler. Bu nedenle GTOS Therapy sonrası rahatsızlığın aynı şekilde tekrar etme olasılığı, hiçbir rahatsızlığı olmayan insanlarla aynıdır.
Kazalar, aşırı soğuk, aşırı stres, yaş, aşırı kilo, postür ve yürüyüş bozuklukları, enfeksiyon, hareketsizlik gibi hastalık oluşturan faktörlere maruz kalınınca, hiçbir rahatsızlığı olmayan insanlarda da olabileceği gibi GTOS Therapy görmüş kişilerde de şikayetler yeniden oluşabilir. GTOS Ağrısız Yaşam Protokolünün son aşaması olan SET-UP bölümü ile tedavinin kalıcılığının sağlanması amaçlanır.
Yan etkileri var mıdır?
Deride oluşabilecek kızarmalar haricinde, hiçbir yan etkisi veya sakatlanma ihtimali yoktur. Herkese, her an uygulanabilir; Yaş, cinsiyet, kilo, kalp, şeker, tansiyon, hamilelik gibi diğer tedavileri engelleyen faktörler, hastanın akut (şiddetli, yeni) kronik (kalıcı) olması, GTOS Therapy uygulanmasını etkilemez.
Hangi vakalarda kullanılabilir?
* Bel fıtığı,
* Kanal daralması,
* Siyatik,
* Mekanik sorunlardan kaynaklı oluşmuş olan bel ağrısı
* Bacaklara yayılan ağrılı durumlar
* Boyun fıtığı,
* Kanal daralmasından kaynaklı kollara yayılan ağrı ve uyuşmalar,
* Tenisçi dirseği,
* Karpal tünel sendromu gibi dirsek ve el bileğinde oluşan ağrılı durumlar,
* Miyofasyal ağrı sendromu,
* Fibromiyalji gibi insanların hayat kalitesini etkileyen boyun ve sırt bölgesini tutan yaygın ağrılar,
* Tendon yaralanmaları gibi sportif sakatlıklar.
* İskelet kas sistemini tutan tüm ağrılı durumlarda etkin olarak kullanılmaktadır.
Kimler uygulayabilir?
GTOS Protokolleri; Alanında uzmanlaşmış ve eğitim sertifikası ile GTOS terapist ünvanı almaya hak kazanmış FİZYOTERAPİSTLER tarafından uygulanmaktadır.
Ne kadar başarılı?
8650 hastada %85,6 başarı oranına sahip!